tiistai 25. syyskuuta 2012

Talvilomaa suunnittelemassa - Rooma odottaa

Viime talvena tein viiden päivän miniloman Roomaan. Tavoitteenani on päästä myös tänä talvena alkuvuodesta käymään ikuisessa kaupungissa. Sitä ennen on vielä muita suunnitelmia.

Kesällä tein kaksi mukavaa matkaa.

Ensimmäinen matkoistani suuntautui Itä-Suomeen. Kiertelin hiukan Karjalaa, jossa en oikeastaan aikaisemmin ole käynytkään. Ellei Imatraa lasketa mukaan - isovanhempani asuivat takavuosina Imatralla, joten lapsuudessani kävin kaupungissa varsin usein. Tämän kesän uusi tuttavuus oli kuitenkin Joensuu. Majoitus löytyi Cumulus-hotellista, joten tukikohta seutuun tutustumiselle oli kunnossa.

Joensuun kokemuksista kerron ehkä tarkemmin tuonnempana.

Kesän kohokohta oli kuitenkin viikon matka Turkkiin. Turkki oli vuosien ajan omalla henkilökohtaisella mustalla listallani. Maan suhtautuminen kurdivähemmistöön oli nimittäin minulle riittävä syy boikotoida tuota upeaa Välimeren maata.

Tänä vuonna lopulta päätin puolisoni kanssa antaa Turkille mahdollisuuden. Teimme oikeastaan matkapäätöksen ihan ex tempore -- näimme televisiossa kiinteistönvälittäjäohjelman, jossa ostettiin asuntoa Sidessä.

Side osoittautuikin mainioksi kohteeksi.

Olemme molemmat erittäin kiinnostuneita historiasta. Minulle historia oli pitkään ammatti, kunnes päätin joitakin vuosia sitten siirtyä bisneksen pariin. Sidessä historiaa olikin tarjolla yllin kyllin: kaupungissa oli roomalaisajoilta peräisin oleva teatteri ja parikin kylpylää. Arkeologisia nähtävyyksiä kaupungissa riitti mukavasti parin hellepäivän ajaksi.

Todennäköisesti lähivuosina teemme toisenkin matkan Turkkiin, esimerkiksi Antakya olisi erittäin kiehtova määränpää.

Kuten jo sanoinkin, tarkoitukseni on päästä käymään Roomassa tänäkin talvena. Matkan tarkka ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta tammi-helmikuun taite tuntuu tässä vaiheessa todennäköisimmältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti