maanantai 19. joulukuuta 2011

Lomasuunnitelmia alkuvuodeksi

En muuten ole pariin vuoteen päässyt edes käymään Saksassa. Vielä joitakin vuosia sitten maassa tuli ravattua lähes jatkuvasti, lähinnä silloisten työtehtävieni vuoksi.

Alanvaihdon ja uuden ammatin myötä olen paljon aikaisempaa enemmän kotimaahan sidottu. Olen tietysti vielä viime vuosinakin lomaillut silloin tällöin Saksassa, sillä siellä tunnen olevani kotonani toisinaan jopa paremmin kuin täällä "koti"-Suomessa.

Muutaman viikon päästä pääsen onneksi tekemään pienen miniloman. Valitettavasti lomanen ei suuntaudu Saksaan, vaan Italiaan. Eihän sekään tietenkään mikään hullumpi lomakohde ole -- vaikka siellä puhutaankin saksan sijaan italiaa.

Saksalainen ruoka on muuten ehkä aliarvostetuinta koko Euroopassa. Kyse ei todellakaan ole mistään hapankaalia ja makkaraa -maasta, sillä Saksassa perinteinen keittiö on todella monipuolista ja hienoa. Toki sisämaan keittiö on aika lihapainotteista, kalapuolella tarjolla ei välttämättä ole muuta kuin forelleja. Mutta ne kauris- ja hirviruoat, jänispaistit ja muut herkut ovat kyllä ihastuttavia!

Ei tietysti Italian keittiössäkän mitään moitittavaa ole. Varsinkin kun minä en todellakaan ole mikään karppaaja, niin voin ihan hyvillä mielin nauttia kaikista pasta- ja pizzaherkuista, joita Roomalla on tarjottavanaan.

Rooma on tietysti hiukan oikukas lomakohde. Onneksi olen käynyt kaupungissa jo niin monta kertaa, että osaan välttää monet pahimmista turistirysistä. Kun käy syömässä hiukan syrjemmässä, lähinnä paikallisten suosimissa ravintoloissa, saa yleensä loistavaa vastinetta rahalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti