tiistai 13. joulukuuta 2011

Urbaanista cityihmisestä talopakettien tutkijaksi

Pitkään ajattelin, että olen ehdottomasti urbaani city-ihminen. Että kerrostalo on minulle se ainoa oikea ratkaisu. Vähitellen olen kuitenkin hiukan modifioinut näkemystäni: kenties voisin kuitenkin asua omakotitalossa.

Omakotitaloon muuttamisen suurin ratkaisu on tietysti siinä, haluaako rakentaa itse oman talonsa vai ostaako vanhan talon. Rakentajan taas on tehtävä valinta sen suhteen, haluaako rakentaa kotinsa talopakettiin perustuen vai suunnitella oman talon mahdollisimman alusta alkaen.

Itse todennäköisesti valitsisin talopaketin. Suomessa on paljon talopaketteja ja valmistaloja myyviä talotehtaita, joiden runsaasta valikoimasta varmasti itsekin löytäisin silmääni miellyttävän kodin itselleni ja puolisolleni.

Tähän mennessä en ole vielä erityisen aktiivisesti ryhtynyt penkomaan talotehtaiden esitteitä ja verkkosivuja. Jonkun verran niitä on tullut tietysti jo katseltua, ja vähitellen olen jo huomannut itseäni eniten miellyttävät tehtaat tusinatalojen joukosta.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Honkatalojen design-henkiset talopaketit olisivat monellakin tapaa minulle parhaiten sopivia talopaketteja. Ne ovat tarpeeksi modernin näköisiä, eivätkä näytä ihan tusinatehtaiden kasaamilta laatikoilta, joita suomalaiset peltoaukiot näyttävät olevan nykyään täynnä. Honkatalojenkin valikoimassa on tietysti erityylisiä taloja, mutta itse olen tykästynyt erityisesti heidän huvilamallistoonsa.

Osasyynsä tähän on varmasti silläkin, että eräs sukulaiseni muutti taannoin juuri Honkatalojen malliston perusteella rakennettuun taloon. Hänen kotinsa on kylläkin viimeisen päälle viritetty versio talopaketista, joten en tiedä onko se edes kovin edustava versio talotehtaan perusmallistosta. Edustavahan talo toki on -- mutta se saattaa olla aikalailla toista tasoa kuin standardipaketin kodit ovat. Siinäkin tapauksessa talo on hyvä osoitus siitä, kuinka hienoksi nämä paketit on nykyään mahdollista räätälöidä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti